Zimní tee-pee

Autor: Kuba

Někdy o prázdninách jsme se rozhodli, že si vyrazíme postavit v zimě tee-pee. Ten den nastal 12. ledna, vše jsme měli připraveno a auty vyrazili směr Ostrovec. Složení bylo následující: Máťa, Mařka, Brzda, Bára, Kuba a Mejla. Jeli jsme všichni s Máťou až na Mejlu, který dojel asi hoďku po nás. V pátek jsme se pouze psychicky připravovali na zimu v tee-pee, zvolili jsme tedy přespání v blízké chatě. Tam jsme se navečeřeli, zahráli si pár deskovek, Brzda nám zahrál na kytaru a šli jsme spát.

V sobotu ráno jsme se probudili, nasnídali a všichni kromě Mařky a Mejly jsme vyrazili běhat. Mařka nám hlídal chatu a Mejla byl na průzkumu. Když jsme se vrátili, Mařka ještě ležel ve spacáku. Začali jsme balit. Stihli jsme to celkem rychle, uklidili jsme chatu a vyrazili pracovat. Naším cílem bylo připravit si dostatek dřeva a hlavně to tee-pee postavit. Jelikož jsme byli na tábořišti, kde táboří v létě Vlaštovky, tak jsme měli od nich dovoleno, že si můžeme půjčit teepeeovky. Natahali jsme je od chaty na louky a začali stavět. 3 teepeeovky základ, roztáhnout, ostatní teepeovky přidat správně a poslední s plachtou a roztáhnout plachtu. To jsme zvládli. Byl čas na oběd, tak Mařka začal mezitím vařit. Pak jsme dodělali kolíky, zatloukli je a připevnili lajning. Byla celkem zima, tak jsme se rozhodli trochu se zahřát, vytáhli jsme fotbalový míč a kopali jsme si. Potom se začalo stmívat, tak jsme si připravili ležení, natáhli plachty, roztáhli karimatky, vybalili spacáky, rozdělali oheň. Začínalo tam být docela teplo. Už byl čas večeře, konečně nám vyšly ty „venkovní“ topinky, které jsme plánovali už od Paulinky. Když jsme ovšem začali připravovat večeři, zjistili jsme, že nám chybí jedna pomazánka, ta nejlepší, od mojí maminky. Vydal jsem se tedy na výpravu zpátky do chaty. Pomazánku jsem našel, měl jsem ale ještě jeden úkol. Přinést i lopatu. Lopata se nacházela v boudě, která měla příšerný zámek. Když jsem chtěl zamknout, tak to prostě nešlo. Kopal jsem do dveří, lomcoval jsem s tím a pak najednou lup a bylo to. Zámek jsem zamkl. Došel jsem zpět s lopatou a pomazánkou a dali jsme se do jídla. Pak přišla ta nečekaná chvilka, Mařka mi zabodnul nůž do prstu (zas tak hrozný to nebylo, jen škrábnutí). Topinky byly supr, pomazánky ještě lepší. Po večeři jsme si zahráli Bang a Krycí jména a ulehli dobře oblečení většina i do dvou spacáků, aby nám bylo teplo. Noc byla dobrá. Mě zima nebyla.

Ráno jsme se probudili, dali jsme si zbytek buchet k snídani a vyrazili na procházku po okolí. Okolí je tam krásné, skály, potok, les. V létě na táboře to tam musí být super.  Když jsme se vrátili z procházky, už nás čekalo jenom se naobědvat a zbořit tee-pee. Šlo nám to celkem od ruky, ikdyž se nám do toho moc nechtělo. Zabalili jsme si věci a hodili je do auta. Odtáhli teepeeovky zpět na své místo a vyrazili směr Plzeň. Zážitek to byl úžasný.

Fotky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.