Tetín

Autor: Mařka

V pátek jsme se sešli jako vždy na nádraží. Dorazil Mařka, Kuba, Olie, Máťa, Míla, Koumes s Filipem, Tady, Troll, Šnek, Kryštof, Nene, Ema a Aleš. Když jsme přijeli, dozvěděli jsme se, že jsme novináři. Bývalá neschopná televize Tučňák se tedy rozdělila na 2 různé televizní stanice s novými členy. Pustili jsme si názornou ukázku, jak by televizní noviny měly vypadat, kterou si pro nás připravil Pollux. Asi každých 10 minut jsme museli někoho napomínat, ať přestane skákat na trampolíně, dělalo to opravdu rámus. Už jsme se jen najedli, vyčistili zoubky, a šli spát.

Druhý den ráno jsme vstávali s písničkou. K snídani jsme si dali buchty od maminek. Byli jsme seznámeni s hrou na pozadí, děti měli za úkol vyfotit vedoucí při různých činnostech. Každá televizní stanice si vybrala svojí celebritu, se kterou měla za úkol udělat rozhovor. Jedna skupina si vybrala Mařku a druhá Kubu. Dostali instrukce, kde je mají najít, a šli. Po rozhovorech zbylo ještě spoustu času, a proto dostali nejdůležitější úkol výpravy, nacvičit vlastní televizní noviny, které budou obsahovat počasí, sport, bulvár, prostě všechno. Do oběda se vymýšlelo. K obědu jsme si dali těstoviny. Po obědě a poledním klidu následovala běhací hra venku s názvem Kámen, nůžky, papír! Když se všichni vrátili a vydýchali, začali znovu pracovat na svých reportážích, protože to museli dodělat do večera. Před večeří měl Máťa prezentaci o cestování. Po večeři nám oba týmy ukázaly, co si připravily. Obě skupiny to měly celkem povedené. A šli jsme spát.

V neděli odjel Máťa, protože mu bylo špatně, naštěstí nám připravil suprový výlet. Na výletě hráli pro změnu scénky vedoucí, dětem to ukázalo, jak nám, jako celebritám zničil bulvár život. Celý výlet mohly děti přemýšlet a povídat si o všem. Když jsme se vrátili, dali jsme si „topinky“ se vším možným, a vyrazili jsme domů.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.