Výprava do Kostelce nad Labem

Zapsal Bob

V pátek 24. 11. jsme se všichni jako obvykle sešli na vlakovém nádraží v Plzni. Naším cílem byla skautská klubovna nedaleko Kostelce nad Labem. Cesta vlakem se dvěma přestupy proběhla dobře. Večer jsme dorazili na místo, povečeřeli jsme a šli jsme spát, abychom měli dost síly na další 2 dny.

V sobotu dopoledne jsme byli uvnitř a věnovali se výtvarným hrám – např. jsme vyráběli písmenka z molitanu, zdobili jsme je a obtiskli jsme je na plakát. Odpoledne jsme pak museli zachránit princeznu (Aleše) – projít okolní vesnice, abychom získali zaklínadla, která nám měla pomoci zmást draka (Anču Pol.) a zachránit ji. Tato zaklínadla představovaly papírky, které byly schované na různých místech. Na každém z nich byla část důležitého hesla. Hustě sněžilo, ale to nám nezabránilo úkol splnit a všichni jsme se těšili dovnitř na teplý čaj. Večer jsme si krátili čas stolním fotbálkem, který nás všechny opravdu bavil.

Nedělní dopoledne bylo opět kreativní. Rozdělili jsme se do 3 skupin – první skládala origami pod vedením Kryštofa, druhá vyráběla lampiony s Markétou a třetí dělala přáníčka s Kačou. Následoval oběd a poté jsme se pustili do velkého úklidu klubovny, abychom ji opustili ve stavu, v němž byla, když jsme přijeli. Pak jsme se vydali na nádraží a plni zážitků jsme odjeli zpátky do Plzně.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.