Karlovy Vary

Zapsala Sára

V pátek jsme se úspěšně sešli na CANu a vyrazili směr Toužim, kde jsme z přecpaného autobusu přesedli do naopak úplně prázdného autobusu s milým panem řidičem. Ten nás dovezl do Karlových Varů a ze zastávky už nás čekal jen kiláček na klubovnu. Po večeři děti zjistily, že se ocitly v karetní hře – dostali kartičky postav a fotky vedoucích, jejich úkolem bylo během víkendu odhalit jaký vedoucí je jaká postava, ale především varovat princeznu před princem, který ji chce zabít. Hned v pátek večer se dětem podařilo odhalit krále (Nene), který jim svou identitu odhalil po tom, co mu pomohli naučit se pracovat s umělou inteligencí ChatGPT. Vzniklo při tom spoustu zábavných textů.

V sobotu jsme se na žádost Šneka vydali na výlet, abychom přinesli jablka. Ochutnali jsme všechny karlovarské prameny a oplatku, prošli se po kolonádě, viděli vřídlo a další krásy Varů. Když jsme prošli město, vylezli jsme na kopec Dianu, kde jsme zjistili po nalezení jablek, že Šnek je hradním kuchtíkem. Pak nás čekalo cca 7 km přírodou přes oboru s daňky a zříceninu hradu. V průběhu celého výletu probíhala foto soutěž, díky které děti zjistily, že Kuba je baron. Po výletě jsme nemohli nejít na zmrzlinu kousek od klubovny, která byla ten den poprvé v tomto roce otevřená! Odpoledne jsme ještě zjistili, že Anna je špión poté, co jsme jí pomohli díky našim špiónským dovednostem zjistit, jak vypadá princeznin vrah. Večer jsme ještě pomohli královně připravit vše na princezninu svatbu a zjistili jsme, že pod její identitou se skrývá Kárka.

V neděli dopoledne děti odhalily hraběnku – Aleše, který jim prozradil, že kočí je Sára a že princezna je celou dobu Matěj a děti společně s vedoucími se vydali na strategickou chodící hru po městě, při které se jim povedlo kočího s princeznou obklíčit a varovat je před nebezpečným princem. Nakonec jsme u každé postavy odhalili dvě vlastnosti – jednu dobrou a jednu špatnou a popovídali jsme si o tom, jaký ze skautských zákonů tyto vlastnosti porušují a jaký naopak splňují.  Pak už jen zpětná vazba, oběd, balení, úklid klubovny a odjeli jsme zpět do Plzně.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.