Oslavy 100 let doubraveckého skautingu

Zapsala Sára

Ráno před 9. hodinou jsme se sešli na klubovnách, abychom v 9h zahájili oslavy nástupem v krojích. O půl hodiny později už nás čekala veeelká středisková hra, při které jsme zabrousili zpět do dob skautské pošty. Doručovali jsme nejrůznější dopisy na vzdálená i blízká místa, cílem každého týmu bylo jich doručit co nejvíc. Dopisů bylo opravdu hodně, a tak vůbec nebylo jednoduché doručit je všechny. Po hře a vyhlášení výsledků jsme zahnali hlady obědem, každý měl vlastní.

Ve 13h nás čekal další nástup a vysvětlení možností trávení odpoledne na klubovnách. Protože nejsme žádné bačkory a chtěli jsme těch 100 let skautingu na Doubravce pořádně oslavit, byl k mání opravdu pestrý program. Mohli jsme se pokochat výstavou kronik, výroček, historických předmětů a fotek; zkusit si kvíz o jednotlivých oddílech a jejich historii; vyzkoušet aktivity, které si pro nás každý oddíl připravil; pózovat a fotit se s každým, koho potkáte, ve fotokoutku; obohatit se o promítání filmů či hlasovat ve fotosoutěži. Prostě spousta srandy, každý navštívil co chtěl, s kým chtěl a kdy chtěl a byla to opravdu zábava. Byla zde i možnost zakoupit si speciální odznáčky na kroj k našemu výročí.  

Po fajn odpoledni jsme opět oblékli kroje a po proslovech a položení květin k desce letců na náměstíčku jsme se sešli na hřišti k slavnostnímu zasazení stromu a přípitku. V 18:30 nás čekal slavnostní oheň a předání ocenění. Po ohni jsme se už odebrali domů, někteří přespávali na klubovnách. Byly to skvělé oslavy a těšíme se na těch dalších spoustu let skautování! 

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.