Výprava s Kamarády

Zapsal Kryštof:

V pátek 1.2. 2019 jsme se s Kalahari sešli na nádraží v Plzni a jeli do Novohradských hor. Cesta tam probíhala bez větších komplikací. Ubytovali jsme se ve Švýcarské chatě u zamrzlého jezera. Poté, co jsme se ubytovali, tak jsme začali hrát hry. Hry byly takovým převtělením lehkých deskových her jako prší, člověče, nezlob se a piškvorky do jiných podob, některé probíhaly i venku. Každou hru jsme podstoupili se svým týmem. Získávali jsme určité body za každou, podle kterých jsme si pak mohli vybírat postupně suroviny na to, abychom si v týmu sami uvařili večeři. Všem se nám večeře povedla, každý měl něco jiného, to na tom bylo fajn. Těsně před tím než jsme šli spát, přijelo auto. Vystoupili z něj dva lidé a šli k portálu, ze kterého poté vylezla příšera. Bylo to fákt strašidelný.

V sobotu jsme si najali průvodce se sondou na upozorňovaní před anomáliemi a vyrazili jsme na výlet. Po cestě nám průvodce řekl spoustu zajímavostí o zdejších přírodních anomáliích. Jak jsme šli dál a dál, přibližovali jsme se k většímu nebezpečí. Museli jsme podstupovat různá opatření proti zásahu anomálií. Když jsme došli do bezpečné zóny na hrad Cuknštejn, tak jsme objevili portál. Náš úkol byl vyhladit kočičku, která tam smutně seděla. To jsme zvládli. Následoval oběd v podobě baget se vším, co vás napadne. Po obědě jsme se vydali okružní hodně zmrzlou cestou zpět na chatu. Večer jsme se rozdělili na vlčušky, kteří stavěli mapu okolí z přírodnin a skauty, kteří hledali zdroje portálů po jejich zmizení pomocí GPS souřadnic a buzoly. Poté jsme zdroje umístili na mapu a mapa nám ukázala, kde se objeví další portály. Po večeři jsme pak zpívali a hráli deskovky.

Další den v neděli jsme ráno chytili příšeru/robota a když se rozbil tak jsme zavolali na číslo, které na něm bylo napsáno a pozvali jsme toho vědce k nám na snídani. Vysvětlil nám, co se stalo, že dělal na projektu, kdy vytvářel portály a posílal tam roboty, ale ten projekt se pokazil a roboti se začali teleportovat, kam chtěli. Toho rozbitého robota spravil a naprogramoval tak, aby nám dal plánek k zesilovači sondy, kterou by jsme pak vyzkratovali všechny roboty, když splníme několik úkolů. Když nám dal ten plánek, někde se ztratil a nemohli jsme zastavit roboty a tak se pořád objevují portály s robotama v Novohradských horách. Zastavíme to někdy?

Cesta zpátky potom byla náročná, ve Strakonicích jsme museli vystoupit z vlaku, dál nejel a přestoupili jsme na autobus. Kvůli tomu všemu jsme přijeli domů s  hodinovým zpožděním, ale vše jsme zvládli! Byla to pěkná výprava.