Tábor 2022

Zapsala Sára

Na začátku července jsme se již tradičně vydali osídlit louku na soutoku Úterského a Bezděkovského potoka. Ovšem po příjezdu děti zjistily, že se ocitli někde úplně jinde, když spatřily dvě postavy krčící se nad rozbitým letadlem a uslyšeli onu známou větu “Prosím, nakresli mi beránka…”

Ano, byla to planetka Malého Prince se třemi krátery a růží, kde začlo naše dobrodružství. Velcí i malí tentokrát cestovali spolu, i když spoustu etap měli rozdělených. Nikoho neminulo například neustálé rozsvěcení a zhasínání světel na planetce lampáře, ničení baobabů na planetce Skřítka Kvítka nebo třeba hledání vody v poušti na planetě Zemi. Celá CTH byla provázena třemi pilířy skautingu – povinnost sobě, druhým a nejvyšší Pravdě a Lásce. A tak jsme naučili Malého Prince a Růži kráse přátelství, vyrobili jsme si nepálské modlitební praporky a pijanovi jsme pomohli překonat sama sebe a zlepšit jeho životní styl.

Na planetě krále nechyběla žádná tradice našeho tábora – zde totiž proběhly celodenní zimní Olympijské hry. Vyzkoušeli jsme si všechny možné zimní sporty na letní rozkvetlé louce, nechybělo ani lyžování. Součástí byl i náš tradiční Třebouň run ve formě štafety, večerní kulturní posezení u ohně nebo AZ kvíz.

V průběhu tábora se naši roveři vydali na třídenní pouť a vlčušky se skautama na dvoudenní výlet, který byl vinou velmi vydatného deště zrušen již po půl dni.

Jako každý rok jsme samozřejmě nasekali spoustu dřeva, postavili a zase rozebrali spoustu týpáků, pověsili spoustu hamak a strávili v nich spoustu času, uvařili jsme spoustu výborných jídel a hlavně jsme zažili spoustu úžasných zážitků. Nechybělo koupání v rybníce, vyrábění dekooveralů, nebo třeba batikování oblečení. Dokonce jsme se i pustili do odborek – každý měl možnost si nějakou splnit, ať už to byl matematik, cestovatel, jazykář, krajinář, sportovec či spoustu dalších.

Tábor byl jako vždy provázen několika rituálními ohni – tři členové oddílu získali svůj skautský, resp. vlčácký slib, oddíl byl předán novému vůdci a po tradičním závěrečném ohni jsme už jen sbalili týpáky a odjeli zpět do Plzně.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.