Friš 2020

Zapsala Sára

Jako každý rok už na nás i v lednu 2020 čekala naše oblíbená chata na Šumavě – Friš. Poté, co jsme vyšplhali na zdánlivě nezdolatelný kopec, uvítala nás Friš, buďme upřímní, zimou a tmou. To však pro nás nebyl žádný problém, po zatopení v kamnech a ubytování se už jsme tam opět byli jako doma! A to doslova – po večeři jsme totiž zjistili, že se nacházíme v psychiatrické léčebně :D. Když jsme se seznámili s místníma doktorama, byli už jsme opravdu unavení, a tak jsme hupsli do spacáčků a usli.

V sobotu jsme se probudili do nádherně zasněžené krajiny kolem Friše, výhledy byly opravdu dechberoucí. Po čištění zubů s Kubou v ledovém potůčku za chatou a po snídani jsme si sbalili svých pár švestek a vyrazili na výlet zasněženou Šumavou. Našim cílem byl vrchol jednoho kopce, kde na nás čekalo prověření našeho zdraví a kondice na několika stanovištích. Když naši psychiatři dokončili (opravdu zajímavou) prohlídku, vydali jsme se na cestu zpět. Nechyběly ani výhledy a focení :). Odpoledne přišla naše oblíbená činnost – kraviny ve sněhu! Bobování, lopatování, koulování se, válení se ve sněhu a nechyběla ani správná sněhová bitva, kterou jsme si i přes pár úrazů hrozně moc užili! Hřející polštářky nejen do rukavic jsou již samozřejmostí :). Po večeři spousta deskovek, čištění zubů a zasloužený odpočinek. 

Nedělní dopoledne nás čekal samotný plán útěku z blázince! Museli jsme získat co nejvíce bodů plněním úkolů a obsadit co nejvíce místností naší léčebny. Úkoly byly rozmanité – od představení v angličtině až po vypití 1 litru vody. Nakonec se nám díkybohu podařilo z blázince uniknout a po obědě nás čekala poslední hra ve sněhu a cesta domů! 🙂

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.