MIB Sirius 2019

Zapsala Markéta

Tento tábor jsme se stali členy supertajné vládní organizace Muži v černém. Náplní naší práce byla komunikace s vesmírnými bytostmi. Jako nezkušení kadeti jsme přijeli do tábora a byli umístěni do ubikací. Byli jsme seznámeni s agenty a vyplnili vstupní dotazník. Bĕhem následujícího výcviku jsme měli za úkol vykopat a lapit mimozemšťana do jámy, poznat ho mezi obyvateli náhodné planety či zneškodnit doposud nevylíhnutá vajíčka. Jiný večer jsme si šli zazpívat do tábora Žluté střelky a přespali jsme na louce pod hvězdami. Večer se konala párty na oslavu splnění základního výcviku agentky K. Bohužel na párty se ukázalo, že mimozemšťané jsou schopni se infiltrovat i mezi agenty.

Po výcviku následovala praxe, kde jsme se setkávali s různými druhy mimozemšťanů a snažili se spory vyřešit nejprve pomocí diplomacie, ale bohužel sem tam přišla na řadu i eliminace. Následoval dvoudenní výlet, kde jsme poznávali krásy okolí tábora, spali v hamakách, viděli stádo muffinů (a nebo snad mufflonů?), získali závislost na čerstvém chlebu či připravovali jídlo na ohni.

Povedlo se nám uspořádat již čtvrtý ročník Třebouň raňu, tentokrát se zúčastnilo pět oddílů. Nechyběl ani skautský slib a dokonce byla možnost si slib připomenout a obnovit. Mezi další večerní/ noční dobrodružství patřily přepady (čekané i nečekané), noční procházka, zpívání u ohně či plnění nejrůznějších výzev. V již zaběhnutém programu padawan měly děti možnost si vybrat co se chtějí naučit (např. výroba larpových zbraní, natáčet na foťák, masáže, střelba z luku).

Nakonec jsme úspěšně dokončili výcvik a u slavnostního závěrečného ohně nám byly předány šátky s rozdělením do jednotlivých složek organizace.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.